Laparpo

Bukan sekadar makanan


Admin baru lepas terbang sbb kena tolak dgn makcik tu. =.=

 

Ilmu Bilik Kebal

Admin baru lepas terbang sbb kena tolak dgn makcik tu. =.=

Posted by Laparpo Production on 5hb Julai 2017

Read More

Semalam p test makan Salwa Mee Udang yang terletak di Teluk Kumbar, Penang. Setelah hampir 10 tahun xmakan sana, saja p singgah test. Rasanya, Cek tak berpuas ati la, sebab dah biasa makan mee udang, kuah dia mesti pedas+manis. Kt Salwa ni rasa pedas+masam, Sampai terpikir, ni makan mee udang ka makan anggur masak sambal.
Servis mengecewakan disebabkan sorg pakcik, tak tau la dia owner kedai ka atau apa, tapi budi bahasa memang kurang. Tau la pakcik dah kaya, kalau xmau layan org, cakap siang2, kami pun boleh p kedai depan. Haha.

Overall, walaupun sedikit kecewa, kenangan makan mee udang sambil tengok jeti Teluk Kumbar mmg menusuk kalbu, kalau boleh tukar mee udang tu dgn mee udang lain, tukar org amik order yang mesra alam sket, dan kurangkan tikus bersaiz kucing dari lari bawah meja (ewwww, nasib baik kita ni jejaka, kalau x dh melompat) mmg dh perfect kot.

Ps:- Credit to famouscris for the picture. Menurut beliau, 2 Pinggan mee udang biasa+1 cawan sirap limau, totalnya ada RM36.50… Sepinggan ada 5 ekor udang size biasa.

Selamat Hari Raya lg skali ya 😘😘

Read More